Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Bostøtte

"Det er meget givende for mig, at når vores unge mennesker flytter fra botilbuddet, hvor de har lært en masse færdigheder, så har vi mulighed for at fortsætte samarbejdet med den enkelte borger i form af bostøtte. På denne måde ved vi hvilke ting vi skal være opmærksomme på i forhold til den enkelte og vi ved, hvilke krav vi kan tillade os at stille, alt sammen med respekt for at det er den unges eget hjem"

​​

Lone

​​Pædagog

Vi tilbyder bostøtte til en del af de unge som flytter fra Botilbuddet Birkebo. Hvis den unge såvel som Birkebo finder det udviklende for den unge at samarbejdet skal fortsætte efter fraflytningen, indkaldes der til møde med anbringende myndighed om dette. Ofte er anbringende myndighed enige i det fortsatte samarbejde, hvorfor der laves handleplan for den unge, som der skal arbejdes ud fra fremadsigtet. På denne måde bliver bostøtten tilrettelagt individuelt. Birkebo udfører bostøtte i og omkring Hobro og Sdr. Onsild.

Som noget nyt kan Birkebo nu tilbyde et bofællesskab, Odinsgaard, beliggende blot 1,5 kilometer fra Botilbuddet. Bofællesskabet er bygget op således at der er 12 lejligheder i bygningen, som den unge selv tegner en lejekontrakt på. Bygningen består af et stort fællesrum, hvor der er fællesspisning en gang om ugen, samt fælles vaskeri og fælles skur til cykler og scootere.

Alle lejligheder er indrettet med køkken inklusive ovn, komfur, opvaskemaskine og køleskab med frys. Herudover separat soveværelse og eget bad og toilet. 

Til alle lejligheder er der adgang til fibernet, boxer via antenne samt Yousee. Abonnementerne tegnes af den unge selv.

Prisen for lejlighederne er følgende:

2 lejligheder på 85 m2, 4500 kroner pr måned + forbrug (Aconto 650 kr for vand og varme). Alle lejligheder har separate målere, så der kun betales for det aktuelle forbrug.

Boligsikring ca 700-1000 kroner om måneden. som der kan fratrækkes huslejen.

9 lejligheder på 65 m2, 3500 kroner pr måned + forbrug (Aconto 650 kr for vand og varme). Alle lejligheder har separate målere, så der kun betales for det aktuelle forbrug.

Boligsikring ca 700-1000 kroner om måneden. som der kan fratrækkes huslejen.

1 lejlighed på 55 m2, 3000 kroner pr måned + forbrug (Aconto 650 kr for vand og varme). Alle lejligheder har separate målere, så der kun betales for det aktuelle forbrug.

Boligsikring ca 700-1000 kroner om måneden. som der kan fratrækkes huslejen.

Lejlighederne er ikke beregnet til at borgerne skal bo der i en årrække, men derimod beregnet til borgere som skal træne nogle færdigheder inden de er klar til at komme ud og bo mere selvstændigt.